|
|
Du er her: Forside » Mode & Skønhed » Skræmmehistorien om Triclosan i kosmetiske produkter er ikke sand
Skræmmehistorien om Triclosan i kosmetiske produkter er ikke sand
I dag er det blevet fremstillet i flere medier at stoffet Triclosan, som anvendes i nogle kosmetiske produkter, kan nedsætte musklernes funktion og kan have sundhedsskadende virkninger. Brancheforeningen for kosmetikproducenterne, SPT, afviser disse påstande.
Hanna Løyche adm. direktør for brancheforeningen udtaler: ?Kosmetiske produkter på det danske marked er sikre og den videnskabelige undersøgelse som ligger til grund for påstandene om Triclosan, afspejler ikke virkeligheden?.
Artiklerne bygger på resultaterne fra et studie fra University of California Davis and Colorado (1). Studiet omhandler virkningerne af Triclosan på isolerede muskelceller fra hjertet og på generelle muskelfibre og blev udført i et laboratorium med test på mus. Studiet viste, at under de givne testbetingelser blev muskelcellernes muligheder for at trække sig sammen reduceret.
Hanna Løyche adm. direktør for brancheforeningen udtaler: ?De doser, der anvendes i undersøgelsen er urealistisk store sammenlignet med det niveau der er tilladt for Triclosan i kosmetiske produkter?.
I en pressemeddelelse udsendt samen med offentliggørelse af forskningsresultaterne, gør forskerne selv opmærksom på, at man skal være meget varsom med at overføre resultaterne fra deres dyreforsøg til mennesker, da dette er et meget stort skridt som ville kræve mange yderligere undersøgelser (2).
Hanna Løyche adm. direktør for brancheforeningen fortsætter: ?Det nye studie ændrer derfor ikke ved, at det fortsat er sikkert at anvende kosmetiske produkter der indeholder Triclosan?.
Triclosan er godkendt til brug som konserveringsmiddel i kosmetiske produkter i op til 0,3% og er underlagt den europæiske og danske lovgivning som regulerer sikkerheden i kosmetik.
Triclosan er blevet undersøgt og vurderet flere gange, senest i 2011, af EU?s uafhængige ekspertudvalg (Den Videnskabelige Komité for Forbrugersikkerhed, SCCS) for både sin sikre brug for mennesker og med hensyn til en eventuel bakteriel resistens.
Der er strenge regler for fremstilling af kosmetiske produkter, og de pålægger fabrikanterne at der foretages en grundig faglig sikkerhedsvurdering, før et kosmetisk produkt lanceres. Kosmetiske og personlig pleje produkter på det danske marked er sikre.
(1) Se: http://www.pnas.org/content/early/2012/08/08/1211314109
(2) Se: http://www.news.ucdavis.edu/search/news_detail.lasso?id=10301
|
|
SENEST OPDATEREDE FRISØRER
|
|
|